Gostovanje na N1 televiziji: Zloupotreba droga vodeći uzrok oboljevanja i smrtnosti kod mladih

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droga i nezakonitog prometa drogama, koji se održava svake godine 26. juna, predsjednik Udruženja Proslavi Oporavak, gospodin Boro Goić, je zajedno sa direktoricom Zavoda za bolesti ovisnosti Kantona Sarajevo, doktoricom Rasemom Okić, specijalistom neuropsihijatrije i subspecijalistom za bolesti ovisnosti, bio gost na televiziji N1.
U ovoj veoma važnoj emisiji razgovaralo se o sveobuhvatnom radu Udruženja Proslavi Oporavak u pomaganju osobama koje se bore s ovisnošću o drogama i njihovim porodicam. Gospodin Goić i doktorica Okić istaknuli su ključne izazove s kojima se suočavamo u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga te važnost i težinu procesa oporavka.
Jedna od ključnih poruka koja je istaknuta u emisiji jest uključivanje porodice kao značajnog faktora na putu ka oporavku. Podrška porodice igra presudnu ulogu u podržavanju osoba ovisnih o drogama i pomaže im da prevladaju izazove s kojima se suočavaju na putu do oporavka. Svi koji su pogođeni problemom ovisnosti o drogama pozvani da se jave na besplatni i anonimni broj 0800 28 000 kako bi dobili podršku i informacije.
Ako ste propustili emisiju, možete je pogledati na sljedećem linku:
Zahvaljujemo N1 televiziji na podršci i prilici da podijelimo naš rad s širom javnosti. Udruženje Proslavi Oporavak nastavlja posvećeno raditi na pružanju podrške osobama ovisnim o drogama i njihovim bliznjima, te će i dalje nastaviti širiti svijest o problemu zloupotrebe droga i važnosti procesa oporavka.